Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

La Festa de la Fil·loxera presenta els actes i el marxandatge del 2013

|

Més notícies

- Publicitat -
Una festa en honor als sadurninencs que van combatre la plaga de la fil·loxera

[dropcap]S[/dropcap]ant Sadurní d’Anoia tornarà a tenyir-se de groc per Fires i Festes. I és que l’Associació Festa de la Fil·loxera ha tornat a organitzar un seguit d’actes per commemorar que a finals del segle XIX els sadurninencs van combatre la plaga que va arressar les vinyes del municipi.

Sens dubte, l’acte principal serà la 32a Festa de la Fil·loxera que, com acada any, se celebra el 7 i 8 de setembre. D’altra banda, una de les principals novetats d’aquest 2013 és que la plantada dels elements e la Festa infantil es farà el mateix dia vuit però a partir de les onze del matí, enlloc de la tarda com s’havia fet fins ara. A més a més, relacionat amb els més petits de la casa, el dissabte 31 d’agost al matí hi haurà la Festa infantil d’inici del Casal de la Fil·loxera, a la plaça de l’Ajuntament, amb tallers i inflables.

- Publicidad -

 

Territori fil·loxera

- Publicidad -

L’acte de presentació d’aquest dimarts ha servit per presentar les principals novetats en el marxandatge d’aquest 2013. Destaca la nova marca ‘Territori Fil·loxera’ que lluiran les samarretes d’aquest any. I en dos colors: groc i negre. Amb un model de Jaume Roca inspirat en el cartell de la 32a Festa de la Fil·loxera, dissenyat per ell mateix. Les noves samarretes ja es podran comprar aquest diumenge al Dinar del Brot.

Una altra novetat principal és el llibre infantil fet per Mònica Pinyol i que edita l’Associació. Inspirantt-se en els dibuixos que ja va fer ara farà un any per la samarreta, aquesta sadurninenca ara ha il·lustrat un llibre destinat a que els nens puguin pintar tots els elements de la Festa.

- Advertisement -

 Nou logotip

Una altra decisió presa per la Comissió de la Fil·loxera ha estat la d’innovar el logotip de l’Associació. El redisseny ha anat a càrrec de la que en va ser la seva autora, la Montse Mateu. Aquest nou logotip substituirà a l’antic a les ja tradicionals samarretes.

 Actes durant tot l’any

El primer acte de l’any serà aquest diumenge 19 de maig: el dinar del Brot. La propera cita que caldrà tenir en compte serà l’assemblea extraordinària del dimecres 3 de juliol. Acte d’obligada assistència per totes aquelles persones que vulguin participar a la Festa del dia 7 i 8 de setembre.

Entrant ja en els actes previs, es pot destacar el Berenar de la Pancarta (divendres 23 d’agost), que enguany comptarà amb l’estrena d’una nova pancarta. Com cada any, també hi haurà el Casal de la Fil·loxera (del 2 al 6 de setembre) i la Festa de la Fil·loxera dels Avis (diumenge 1 de setembre).

El dissabte 21 de setembre tindrà lloc el tradicional Sopar de la Gàrgola, que enguany retorna a la plaça de l’Església. Seguint la línia dels últims anys, i tenint en compte la situació econòmica actual, l’Associació ha decidit que els beneficis aniran destinats a Càritas Sant Sadurní.

acte presentació festa fil·loxera 2013
D’esquerra a dreta: Jaume Roca (dissenyador cartell i samarreta), Ton Amat (president de l’Associació) i Mònica Pinyol (autora del llibre)

- Publicitat -