Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú celebrarà la Cercavila del Tricentenari

|

Més notícies

- Publicitat -
25.07.2014
Josep Torreño
Organitza l’Agrupació de Balls Populars de Vilanova

[dropcap]L[/dropcap]a Festa Major de Vilanova i la Geltrú celebrarà el proper 3 d’agost la Cercavila del Tricentenari amb una mostra de la dansa popular encara en vigència des del s.XVIII i representatiu de Barcelona, Cardona i Vilanova i la Geltrú. Amb l’objectiu de ‘fer memòria històrica dels fets ocurreguts en el final de la Guerra de Successió, rememorant la caiguda en mans de les tropes borbòniques de les ciutats de Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Cardona’. Hi participaran el Ball de Cavallets Cotoners de Barcelona, l’Àliga de Reus, el Ball de Cercolets de Vilanova i la Geltrú i els Miquelets de Catalunya.

La cercavila començarà a les 19 hores des de la Plaça de les Casernes i passarà pel casc antic de Vilanova. A la plaça de Sant Antoni actuaran en l’ordre històric de la seva circumstància en la Guerra de Successió; L’Àliga de Reus, el Ball de Cercolets de Vilanova i finalment el Ball de Cavallets Cotoners de Barcelona.

- Publicidad -

Aquest acte estarà presentat i conduit per un narrador que anirà explicant al públic assitent les característiques de cada ball i el fil argumental històric de l’actuació. Simultàniament, hi haurà una botifarrada popular en la mateixa plaça.

Cartell-Festa-Major-FM-2014-Vilanova-i-la-Geltrú

- Publicidad -

 

 

- Publicitat -