Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

La FM Solidària de Vilafranca destinarà el 0,7% a Univers Penedès

|

Més notícies

- Publicitat -
fm2
Els administradors de la FM de Vilafranca amb els representants de l’Obra Social de La Caixa

Els administradors de la Festa Major d’enguany, Aida Gil, Anna Grabalosa, Ramon Güell, Miquel Àngel Salt i David Tudela i el director d’àrea de negoci de “la Caixa” a l´Alt Penedès, Xavier Saumell han fet pública la nova participació de l’Obra Social “la Caixa” a la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2015.

Com és sabut l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès és el responsable de la Festa Major i de la seva administració, i delega anualment aquesta responsabilitat, a cinc administradors i administradores. Aquests seguint el camí iniciat pels administradors de la FM 2013 i FM 2014 han volgut continuar impulsant un nou concepte de Festa Major, una Festa Major inclusiva.

- Publicidad -

Una Festa Major inclusiva que vol contribuir a sensibilitzar l’opinió pública sobre els beneficis que ens aporten a tots la inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat. En aquesta festa a part de les mesures d’accessibilitat s’hi afegeixen activitats de sensibilització fent així de la Festa Major, una festa més integradora, inclusiva i cohesionada.

Per assegurar la inclusió social activa de totes les persones es promouen vàries actuacions en activitats de lleure i culturals, tals com:

- Publicidad -

Servei de traducció simultània amb llenguatge de signes; reserva d’aparcament públic (proper a cadascun dels actes) per a les persones amb mobilitat reduïda;sanitaris adaptats; reserva d´espai durant el Pregó (28/08) per a persones amb cadira de rodes, bastó…o amb dificultats auditives; instal·lació d’entarimats o rampes a la Plaça de la Vila i Balcó de l´Ajuntament.

Des de l´Obra Social “la Caixa” també es recolza altres activitats de sensibilització i inclusió de les persones amb discapacitat, tals com:

- Advertisement -

La campanya Apadrina un tro, que consisteix en apadrinar un tro de la tronada d’inici de festa (29/8), a canvi de rebre un clauer en forma de tro elaborat pels alumnes del Centre Ocupacional de la Fundació Espiga (que acull a 48 persones majors de 18 anys que segueixen programes d´ajustament personal, social i d’ocupació terapèutica). Es podran apadrinar 1.000 trons.

En la Cursa de Sant Fèlix (9/08) la Fundació Mas Albornà particiapa en l´organització d´aquesta repartint dorsals a l´inici i ampolles d´aigua a l´arribada de la cursa. La Fundació Mas Albornà té com a missió la integració i normalització social i laboral de persones amb discapacitat intel.lectual i malaltia mental de la comarca de l´Alt Penedès.

En la Cercavila del proper 29/08, l´Associació Univers Penedès atendrà els punts d’entrega de les aigües de l’acte.

En la Capta dels dies 19 i 20/08, per tal d’apropar el programa de la festa major a tota la població, un grup de grallers juntament amb la imatge petita de Sant Fèlix faran un recorregut per les llars d’avis de la Vila i aquests gaudiran de les músiques típiques i del programa de la Festa Major.

En la sortida de la processó (31/08) els voluntaris del Rotary Club mobilitzen uns 120 avis de residències de la població que gaudeixen de la processó en primera fila. Aquesta activitat i el Concert de Banda compten també amb la col·laboració de la Creu Roja qui contacta amb les residències, elabora les rutes de recollida i fa el servei d’acompanyament als avis durant totes dues activitats.

Els administradors de la FM 2015, juntament amb l’Obra Social “la Caixa”, per tercer any consecutiu, han decidit contribuir en la iniciativa solidària comprometent-se a entregar el 0,7% dels donatius privats que generi la festa a una entitat social de la vila, Univers Penedès.

L’Associació Univers Penedès treballa dia a dia per tal que les persones amb diversitat funcional puguin gaudir d’activitats de lleure innovadores i creatives, donant una atenció integral a tos els nois i noies de l´Alt Penedès.

CaixaBank posa a disposició de la Festa Major de Vilafranca del Penedès la seva tecnologia de mitjans de pagament (l’extensa xarxa de caixers automàtics i la web www.lacaixa.es) per tal de facilitar els donatius i donar-los una continuïtat en el temps. Aquests sistemes estan actius les 24 hores dels 365 dies de l’any i incorporen, per aquelles persones que ho desitgin, la possibilitat d’emetre un certificat fiscal i rebre informació de les activitats de la Fundació.

 

- Publicitat -