Dimarts, 19 gener 2021

La Granadella prepara la 20a edició del Festival de música popular i tradicional catalana, que enguany s’allarga un dia

|

El certamen, que tindrà lloc del 23 al 26 d’agost, tindrà a Pep Sala com a cap de cartell i inclourà també tastos d’olis, vins i la presentació de la ‘burricleta’
La Granadella | ACN

[dropcap]L[/dropcap]a població de la Granadella (Garrigues) acollirà del 23 al 26 d’agost la 20a edició del Festival de música popular i tradicional catalana, que enguany s’allarga les seves activitats un dia, passant de tres a quatre dies de durada. Entre altres, destaquen les actuacions de Pep Sala, que estarà acompanyat de Simone Lambregts al violí; dels ebrencs Pepet i Marieta, a més d’havaneres, sardanes, balls i danses tradicionals, així com un concert d’homenatge al guitarrista i compositor Emili Pujol. Com a novetats, destaquen la incorporació d’activitats d’oliturisme i enoturisme així com la presentació de la ‘burricleta’. El festival, els actes del qual són gratuïts, està organitzat pel Centre Cultural Casino de la Granadella.
El plat fort del festival serà l’actuació de Pep Sala, que tindrà lloc el diumenge al vespre, en la qual oferirà un concert amb aires celtes, acompanyat de Simone Lambregts al violí. Dissabte destaca l’actuació del grup Pepet i Marieta, que portaran al festival la seva música popular i reivindicativa;. La formació de les Terres de l’Ebre anirà precedida pel grup Sense Sal de Terrassa, autor de la cançó del vídeo promocional de la Granadella, inclosa al seu últim disc ‘El mur encara és alt’.

Diumenge a la tarda, dins els actes de la segona edició del Garrigues Guitar Festival, es durà a terme un concert en homenatge al mestre Emili Pujol a càrrec del guitarrista José Antonio Chic. Emili Pujol, guitarrista i compositor nascut a la Granadella el 1.886, està considerat com un dels més notables intèrprets de la guitarra d’aquest segle i un dels seus millors historiadors.

El programa d’activitats musicals es complementarà divendres amb el grup d’havaneres Voramar; amb balls i danses tradicionals a càrrec del grup Ameba, que tindran lloc dissabte; sardanes amb la Cobla 11 de Setembre, el diumenge; i amb un concert de guitarra clàssica a càrrec dels alumnes de Marc Navarro, també diumenge.

Activitats paral·leles

Aquest any destaquen com a novetats la incorporació d’activitats d’oliturisme i enoturisme. Dissabte al matí està prevista la presentació de l’activitat ‘Oliturisme en burricleta’, la bicicleta rural elèctrica; dissabte a la tarda hi haurà un tast de vins del Celler Clos Pons de  l’Albagés (Garrigues); i dilluns es durà a terme un tast d’olis.

- Advertisement -

Altres activitats paral·leles al festival són una caminada popular, la cursa de les pedretes, la cursa de la cordera, el X concurs de bitlles i la XI trobada de puntaires, que tindran lloc diumenge, juntament amb una fira de productes artesanals.

819893

- Advertisement -