Dimarts, 3 agost 2021

LLIBRES

La Patum en 2.500 clicks de Playmobil

|

31.10.2014 ACN
2.500 Playmobil recrearan totes les comparses de la Patum en una exposició inèdita al Teatre Municipal de Berga. Els organitzadors de ClickPatum volen aconseguir que l’empresa editi una col·lecció única sobre la festa berguedana

924891

[dropcap]L[/dropcap]a Patum ha captivat els incondicionals del Playmobil i una exposició amb més de 2.500 clicks recrearà 10 escenaris de la festa. La mostra, titulada ClickPatum, es podrà veure durant tots els caps de setmana de novembre en una sala del Teatre Municipal de Berga. Un dels organitzadors, Oriol Camprubí, ha explicat que la idea és fer reviure la festa a la tardor i ha assegurat que la dificultat més gran ha estat representar les comparses de la Patum amb peces de Playmobil. “Això vol dir fer un repàs dels 40 anys d’història de Playmobil i buscar quines peces són les que millor s’adeqüen”, ha explicat. Els organitzadors volen aconseguir que l’empresa editi una col·lecció única sobre la festa.
“ClickPatum és la unió d’una afició i una passió. L’afició són els Playmobil perquè hi hem jugat, i la passió és la Patum perquè som berguedans”, ha explicat Oriol Camprubí, un dels organitzadors del projecte ‘ClickPatum’. L’exposició recrea 10 escenaris de la Patum -totes les comparses i la fira- amb 2.500 clicks.

Camprubí ha explicat que “l’essència de l’exposició és que s’havia de fer tota amb Playmobil”. D’aquesta manera, s’ha intentat que el 99% del material fos d’aquest tipus. L’impulsor de ClickPatum ha assenyalat que “hauria estat molt més fàcil fer-ho diferent” però el que s’ha fet és intentar aprofitar tots els elements possibles del material que Playmobil ha fabricat durant els seus quaranta anys d’història en lloc de “posar un tros de paper a sobre del cap per fer el barret dels patumaires i ja està”.

Així, totes les peces estan fetes mitjançant material d’aquest tipus de joguines. Un dels impulsors, Àlex Sala, ha explicat que un cas singular és el del mantell de l’àliga, per al qual s’ha utilitzat el mantell d’una edició especial de núvies que va fer Playmobil.

Una Patum de col·leccionista

L’exposició ClickPatum s’emmarca en els actes del 9è aniversari de la declaració de la Patum com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la UNESCO, que se celebren aquest mes de novembre, i té l’objectiu, segons Camprubí, de “fer reviure la Patum al mes de novembre i donar a conèixer la festa d’una forma diferent. Ara bé, més enllà d’aquesta finalitat, els organitzadors volen aconseguir que Playmobil fabriqui i comercialitzi alguna de les figuretes de ClickPatum. El projecte ja està en mans de la firma, però Camprubí destaca que és important veure l’èxit de l’exposició per estudiar les possibilitats d’una edició de col·leccionista sobre la Patum.

L’exposició ClickPatum es podrà visitar durant tots els caps de setmana de novembre en una sala del Teatre Municipal de Berga. El preu és de 3 euros. Durant la setmana, es podran fer visites concertades per a col·legis o altres col·lectius.

Publicitat