Dissabte, 24 octubre 2020

La subdelegació del govern denega als Trabucaires de Cardedeu el permís per disparar en alguns actes de la festa major

|

12.08.2015 | ACN

cardedeu

La colla ha de celebrar les Despertades de Santa Maria en diumenge enlloc de dissabte com estava previst

La subdelegació del govern ha denegat als Trabucaires de Cardedeu el permís per disparar els trabucs en els actes previstos per aquest dimecres i dissabte de Festa Major, segons ha fet públic la pròpia colla través d’un comunicat. El secretari dels Trabucaries, Manel Alvàrez, ha explicat que el govern ho justifica per “una qüestió de terminis al fer la sol·licitud”. La prohibició acaba el dia 15 d’agost, amb la qual cosa la colla ha traslladat en diumenge dia 16 les Despertades de Santa Maria enlloc de dissabte com estava previst. Precisament aquest va ser l’acte que ara fa un any va propiciar la denúncia del regidor del PP Jaume Gelada. Els Trabucaires faran aquest any el pregó de Festa Major
Davant d’aquesta situació, els Trabucaires han explicat en el comunicat que “l’acte de la Galejada d’inici prevista pel dimecres 12 d’agost el farem llançant coets; i les Despertades de Santa Maria que s’havien de fer el dissabte 15 es traslladen al diumenge 16 a la mateixa hora i lloc. El pregó de Festa Major, enguany a càrrec nostre, així com l’actuació als Entremesos del 15, es mantenen però sense poder fer cap salva de pólvora disparada amb trabuc”.

En Manel Alvarez ha explicat a l’ACN que la colla va presentar la llista definitiva de trabucaires el passat 4 d’agost. Segons Àlvarez, el govern considera que no hi hagut suficient temps “per tramitar les sol·licituds” per poder celebrar els actes del dimecres 12 i del dissabte 15 d’agost.

Les Despertades se celebraran

- Advertisement -

La prohibició, segons el secretari de la colla, acaba en dissabte dia 15. Per això la colla ha traslladat les Despertades de Santa Maria al diumenge dia 16  a l’Avinguda Rei En Jaume, és a dir, el mateix lloc que ara fa un any. En aquella ocasió, els fets van acabar amb la denúncia del regidor del PP Jaume Gelada, que va considerar que estaven apuntant a casa seva durant les trabucades. Manel Àlvarez, com a secretari de la colla, té encara una multa de 6.000 euros de la Delegació del govern per aquells fets.

- Advertisement -