Dimecres, 5 octubre 2022

EXPOSICIONS

L’Arxiu Fotogràfic mostra la vida a les barraques de La Perona a través de l’objectiu d’Esteve Lucerón

La mostra documenta un dels darrers barris de barraques de la ciutat enderrocat abans dels Jocs Olímpics

|

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició ‘Esteve Lucerón. La Perona. L’espai i la gent’, comissariada per Esteve Lucerón i Jordi Calafell. L’exposició presenta el projecte que Esteve Lucerón (La Pobla de Segur, 1950) va fer entre el 1980 i el 1989 a la Perona, un dels darrers barris de barraques de la ciutat, situat al districte de Sant Martí i enderrocat abans dels Jocs Olímpics. L’exposició està integrada per 92 tiratges fotoquímics realitzats a partir dels negatius originals del fons fotogràfic de Lucerón. Es mostren també en un quiosc interactiu més de 100 fotos seleccionades d’entre el fons de 2.000 negatius i contactes que l’any 2017 Esteve Lucerón va donar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

El fotògraf, amb un compromís militant pels problemes socials, va fotografiar el dia a dia d’aquella comunitat gitana a la perifèria de les perifèries. Lucerón mai s’ha dedicat professionalment a la fotografia, però el seu reportatge constitueix una fita essencial del documental barceloní. La seva obra ha estat exposada al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, i l’any 2015 el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en va adquirir unes fotografies.

En vitrines s’exposa una càmera de Lucerón i tiratges d’autor associats a fulls de contacte així com documentació associada a les exposicions en les que ha participat i una mostra de les publicacions editades.

L’exposició, amb entrada lliure, es pot visitar des d’aquest dijous fins al 22 de maig de 2022.

Publicitat