Setmanari digital i cultural

Divendres, 31 març 2023

FESTES I TRADICIONS

Mataró manté la Fogonada de Sant Jordi i adapta la Gegantada al context sanitari

La Fira del Llibre s'encabirà a un espai reduït de la plaça Santa Anna tot i que està actualment en obres

|

L’Ajuntament de Mataró manté en agenda dos dels principals actes culturals de la diada de Sant Jordi. Cada 23 d’abril, la ciutat acaba el dia amb La Fogonada, l’acte en què el Drac de Mataró protagonitza una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi i que culmina amb els tradicionals voltafocs. Després de la suspensió de l’any passat, enguany l’espectacle s’adapta a les restriccions sanitàries i es concentrarà a la plaça de l’Ajuntament amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. D’altra banda, la Gegantada es transforma en una mostra de balls de gegants en la que participaran tretze colles de la ciutat. No hi serà, però, la Família Robafaves. De tots dos actes es faran diversos passis per arribar al màxim públic possible.
L’acte amb els gegants es farà a la carpa del Parc Central i es repetirà el dia 23 d’abril a les 19 h i el dia 24 d’abril a les 12 i a les 19 h. Les mesures seran les d’un espectacle a l’aire lliure, amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. També a la carpa, el matí de diumenge 25 d’abril s’hi farà un concert a càrrec dels grups de música de diferents colles.

Pel que fa a La Fogonada, hi haurà també tres representacions, però en aquest cas els dies 23, 24 i 25. Totes tres seran en horari nocturn per fer lluir el foc. L’edició d’enguany, a més, coincideix amb el 25è aniversari de La Fogonada i s’ha preparat també una exposició fotogràfica que estarà oberta des del mateix 23 d’abril i fins a final de mes al pati de les oficines de la Direcció de Cultura. Posteriorment es traslladarà a la Biblioteca Pompeu Fabra.

La Fira del Llibre, a plaça Santa Anna

Pel que fa a la Fira del Llibre, l’Ajuntament i el Gremi de Llibreters han acordat que es mantingui a la plaça Santa Anna, malgrat l’espai està actualment obres. La meitat de la plaça està totalment inutilitzable ja que s’està canviant tot el paviment i la fira s’haurà d’encabir a l’extrem nord de la plaça, on les obres es faran més endavant.

Tot i la limitació d’espai, s’ha optat per mantenir la ubicació pel “significat” de la diada de Sant Jordi. Per garantir la seguretat, l’espai estarà perimetrat per tal de separar fluxos de persones i evitar aglomeracions, hi ha haurà control d’accés, distàncies entre parades, sentit únic de circulació i aforament limitat en funció dels metres d’ocupació.

La Fira estarà oberta dotze hores, de 9 h a 21 h i hi haurà un total de nou parades. D’altra banda, les llibreries i floristeries de la ciutat també podran posar parada davant del seu establiment des de dimecres 21 a divendres 23 d’abril.

Publicitat