Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Montblanc, capital dels clicks de Playmobil

|

Més notícies

- Publicitat -
Exposició, venda, concursos i jocs acostaran el món dels clicks de Playmobil a milers d’aficionats

[dropcap]E[/dropcap]l proper cap de setmana, els dies 12 i 13 d’octubre, Montblanc tornarà a acollir milers d’aficionats als clicks de Playmobil. La sisena edició del festival Clickània tornarà a comptar amb exposicions, concursos, sortejos, jocs i vídeos del món de Playmobil que satisfaran grans i petits.  En cinc edicions Clickània ha fidelitzat milers de visitants que esperen una cita que cada any desperta més interès. Les activitats se celebraran en diferents espais: l’antiga església de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Sant Magdalena, la Plaça Poblet i Teixidó i els carrers i places de la vila.

A l’antiga església de Sant Francesc s’hi podrà veure l’exposició que ha coordinat una vegada més l’associació Som Clicks. Dins la nau central hi haurà dotze diorames amb gran varietat temàtica, milers de clicks i centenars d’escenes plenes de detalls. Alguns diorames ja són clàssics al festival com la ciutat victoriana o la llegenda de Sant Jordi. N’hi ha d’imaginaris com el regne dels Elfs i d’altres que representen espais més reals com una jungla, una mina, una zona en construcció o una escena bavaresa.

- Publicidad -

No falten els d’inspiració històrica com el port romà, el Minotaure de Creta, la batalla de Monogahela (entre indis americans i tropes franceses), una expedició al Ngorongoro i la recreació del setge de Barcelona de 1713-1714 que resulta de gran actualitat. Enguany el diorama principal ubicat a l’absis estarà dedicat als pirates. Una espectacular composició amb illes, un gran volcà, una vintena de vaixells i, és clar, centenars de pirates.

 A la carpa annexa se situarà l’espai de venda que està destinat a col·leccionistes i aficionats. Es podran trobar peces antigues, les darreres novetats i molts complements. Una magnífica oportunitat per fer unes compres que a finals d’any acostumen a fer-se més feixugues. Hi participen dues botigues de Montblanc (Els Joglars i Stilae) i també de Barcelona, Móra d’Ebre, El Prat de Llobregat, Reus, Sant Feliu de Codines i Terrassa. Durant tot el cap de setmana, a la carpa hi haurà un espai lúdic on dibuixar i jugar a jocs de taula, i a la plaça de Sant Francesc els infants podran participar en el vol d’avions i en carreres de quads de Playmobil.

- Publicidad -

El concurs de diorames, una activitat coordinada per l’associació juvenil Barjaula, tindrà lloc a l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena. Aquest canvi d’ubicació respon a la voluntat que el concurs guanyi protagonisme en un espai propi i permetre la presència del major nombre possible de concursants. Els 56 participants estan dividits en quatre categories segons l’edat i hauran de realitzar un diorama utilitzant els seus propis Clicks. Disposaran d’una superfície idèntica per crear una escena de temàtica lliure. El divendres a la tarda es farà el muntatge i es podrà visitar durant el cap de setmana.

Al punt TIC de la plaça Poblet i Teixidó hi haurà l’espai multimèdia on els infants podran descobrir els jocs de Playmobil en els ordinadors habilitats i jugar durant uns minuts. També hi haurà una sala on es projectaran curtmetratges i pel·lícules realitzades exclusivament amb clicks. Durant els dos dies l’horari serà de 12h a 14h i de 16,30h a 19h.

- Advertisement -

Després de l’èxit de l’edició anterior, per les botigues de Montblanc s’hi podran veure els dibuixos guanyadors del concurs que es va fer l’any passat amb les escoles de Montblanc. A més, molts aparadors estaran guarnits amb diorames on caldrà trobar el click amagat. Es tracta d’un concurs ja clàssic de Clickània. Cal buscar pels aparadors els clicks que no corresponen a la temàtica del diorama i que apareixen indicats a la butlleta del concurs que trobareu al punt d’informació.

L’accés a Clickània 2013 es farà per la carpa i tindrà un horari ampli per facilitar l’accés als visitants: dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 7 del vespre. Els preus de les entrades són populars. L’entrada per a un sol dia costa el següent: a partir de 17 anys, 3€; joves d’entre 7 i 16 anys, 1,5€ i fins a 6 anys, gratuït. Per als dos dies de festival: a partir de 17 anys, 4€; joves d’entre 7 i 16 anys, 1,5€ i fins a 6 anys, gratuït.

L’entrada a Clickània dóna dret a entrar a tots els espais del festival, a participar en els sortejos que es faran els cada dia al vespre, a participar en el concurs del click amagat i a fer una visita a les torres i el pas de ronda de la muralla. Aquesta novetat d’enguany permet que els majors de 17 anys tinguin accés a meitat de preu (1,50€) i sigui gratuït per als més petits.

 CKICKS

- Publicitat -