Setmanari digital i cultural

Dimecres, 5 octubre 2022

Osona Cuina s’alia amb Osona Terra en la celebració a Vic de la tradicional festa del Dijous Llarder

|

Més notícies

- Publicitat -
03.02.2015
Laura Busquets | Vic
La IGP Llonganissa de Vic també se suma a la iniciativa i farà entrega de la Llonganissa d’Or al Temple Romà de Vic

[dropcap]O[/dropcap]sona Cuina celebrarà una nova edició del Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic. A partir de les nou del matí i fins a les quatre de la tarda tots aquells que s’acostin a la plaça podran degustar entrepans de diferents productes derivats del porc com botifarra o cansalada. Serà a partir de la una que se serviran entrepans d’un porc rostit que es començarà a coure la nit abans. Per primera vegada, Osona Terra participarà de la festa i disposarà d’un espai a la plaça perquè cada associat pugui donar a conèixer el seu producte. La IGP Llonganissa de Vic aprofitarà per fer entrega de la Llonganissa d’Or al Temple Romà. Una de les novetats d’enguany és un taller de botifarres per uns 60 nens de Primària.
Durant la presentació del Dijous Llarder, la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Anna Erra, ha manifestat que “la iniciativa ja s’ha convertit en un referent a tot Catalunya” i, a més, és “un reconeixement a la festa tradicional i popular”. En aquest sentit, la regidora ha manifestat que col·lectius com Osona Cuina, Osona Terra o la mateixa IGP Llonganissa de Vic contribueixen a posicionar gastronòmicament la ciutat arreu del país .

Per la seva banda, Ignasi Camps, membre del col·lectiu Osona Cuina, ha destacat que el Dijous Llarder és un punt de trobada per a molts ciutadans i que amb aquesta iniciativa, ideada originalment per Josep Girabent del restaurant el Boccatti, el col·lectiu, acusat d’un cert elitisme en el passat, es bolca amb la cuina tradicional i popular.

- Publicidad -

Una de les principals novetats serà un taler de botifarres per una seixantena de nens i nenes de Primària a càrrec del xarcuter Santi Masallera, del restaurant Ca la Teresona XXI. Els nens que hi participaran han estat escollits per sorteig entre les diferents escoles que es van interessar pel taller. L’escola guanyadora ha estat el Col·legi Pare Coll.

També s’ha comptat amb la participació dels nens i nenes de primària de les escoles de Vic per difondre el Dijous Llarder d’aquest any. Osona Cuina ha fet arribar cartells amb un espai en blanc a tots els centres que han volgut participar, juntament amb una explicació de què és el Dijous Llarder i què representa per la ciutat de Vic. Amb aquesta informació i l’ajuda dels professors, s’ha animat a tots els nens i nenes a fer un dibuix directament sobre el cartell. En total, s’han repartir uns 2.000 cartells per tota la comarca.

- Publicidad -

En aquesta edició, els porcs que se serviran són de Porc Ral d’Avinyó, un dels patrocinadors oficials d’Osona Cuina. Durant tota la setmana i fins el dia 11 es podran comprar tiquets anticipats d’entrepà i beguda a qualsevol dels restaurants d’Osona Cuina. Aquest tiquet costarà el mateix que el tiquet comprat a la plaça (5 euros), però es podran estalviar la cua per comprar-lo.

946319

- Publicitat -