Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Polèmica a Badalona per la ubicació dels estands de la fira de Sant Jordi

|

Més notícies

- Publicitat -
23.04.2014 8:45h
ACN
Òmnium denuncia que l’Ajuntament margina les entitats culturals i fa una crida a omplir d’activitats el carrer Francesc Layret

[dropcap]L[/dropcap]a diada de Sant Jordi a Badalona es preveu polèmica. L’Ajuntament ha distribuït els estands de la fira de Sant Jordi de tal manera que les parades de roses, llibres i comerços ocuparan el carrer Francesc Layret, que travessa el centre de la ciutat; mentre que entitats culturals i associacions es concentraran a un dels extrems de la plaça Pompeu Fabra. Un grup d’entitats denuncia que aquesta fragmentació suposa, a la pràctica, l’exclusió de les entitats. Òmnium Cultural va més enllà i assegura que manté el seu programa d’activitats al mateix emplaçament d’anys anteriors i ha fet una crida a la ciutadania a apropar-se a l’estand de l’entitat, mostrar el seu suport i omplir el carrer d’activitats.
Òmnium Cultural, el Casal Antoni Sala i Pont, la Comissió de Festes, l’Associació de Veïns del Centre, Aspanin, Castellers de Badalona, Diables de Badalona o el Círcol són algunes de les entitats de Badalona que denuncien la discriminació que suposa la distribució d’espais de la fira de Sant Jordi a la ciutat i reclamen una diada “participativa i cultural”.

Consideren que la concentració de les entitats en un dels extrems de la plaça Pompeu Fabra, lluny de l’activitat comercial és un senyal de “menyspreu” per part de l’Ajuntament. Recorda al govern municipal del PP que “des de fa molts anys les entitats omplen el carrer d’activitats durant la diada de Sant Jordi”.

- Publicidad -

Tot i l’adjudicació d’espais preestablerta, algunes entitats mantenen la programació. Així, Òmnium organitzarà activitats vinculades a les lletres i la literatura sota el títol ‘Lletraaddictes’, centrades en la producció local. També durant el matí s’emetrà un programa de radio de la ma d’altres entitats. Música en directe, tallers infantils o contacontes completen la programació.

L’Ajuntament de Badalona manté que any rere any han augmentat el nombre de peticions per la fira de Sant Jordi i explica que el criteri que s’ha seguit és el de mantenir a Francesc Layret els estands més estretament vinculats a Sant Jordi, com ara roses i llibres, mentre que la fira d’entitats es desplaça de l’espai més comercial.

- Publicitat -