Dimarts, 20 octubre 2020

PLANS PER AL CONFINAMENT

Sebastià Alzamora presenta ‘Reis del món’ i una xerrada al TNC sobre ‘Monroe-Lamarr’, propostes culturals online del dia

Javier Fesser presentarà l'emblemàtica 'El milagro de P. Tinto' en una trobada amb espectadors

El TNC organitza per aquest divendres a les sis de la tarda una trobada a l’Instagram per parlar de ‘Monroe-Lamarr’, de Carles Batlle, amb Sergi Belbel, director de l’obra, i alguns dels membres de l’equip artístic. A la Biblioteca del TNC també hi ha el llibre ‘Monroe-Lamarr’ en format digital i altres articles relacionats. L’escriptora Sebastià Alzamora presentarà ‘Reis del món’ (Proa) i ho farà conversant amb el llibreter de Món de Llibres Fausto Puerto en el marc de la proposta d’Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra. Javier Fesser participarà en la iniciativa #NuestroCineNosUne de l’Acadèmia de Cine i la seva Fundació, on presentarà ‘El milagro de P. Tinto’.
L’Acadèmia de Cine dona un impuls a la seva oferta de contingut al seu web amb l’estrena d’un nou canal que impulsa totes les iniciatives que la institució ha posat en marxa en temps de confinament. Amb el nom de Canal Academia, oferirà informació actualitzada de les diverses activitats programades i el contingut posat en marxa –trobada a l’Instagram, podcasts, vídeos, viosionat de pel·lícula-, materials als que s’hi sumarà nous formats com masterclass i xerrades a càrrec de reconeguts professionals de cinema.

En aquest context, Javier Fesser participa aquest divendres en una trobada amb els espectadors en el marc de la proposta #NuestroCineNosUne de l’Acadèmia i la seva Fundació i ho farà per parlar d’una de les seves pel·lícules més emblemàtiques ‘El milagro de P. Tinto’.

El Teatre Lliure dedica el contingut de la iniciativa #LliureAlSofà al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, que va morir el passat 6 d’abril, amb l’emissió de ‘Dues dones que ballen’, estrenat la temporada 2010-2011 amb direcció de Xavier Albertí.

Benet i Jornet va escriure ‘Dues dones que ballen’, un espectacle sobre la solitud de dues dones ofuscades pel dolor, protagonitzat per Anna Lizaran i Alícia Pérez. Lizaran interpreta una àvia vídua que no s’entén amb els seus fills i que lluita contra l’assetjament immobiliari. Pérez es posa a la pell d’una professora madura, poc empàtica i marcada per la família, que fa feines a casa per a la vídua un parell de cops a la setmana. L’espectacle va ser una coproducció amb EL CANAL-Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona. L’emissió es podrà veure de dijous a dissabte a les vuit de la tarda, i diumenge 19 d’abril a les sis de la tarda. El muntatge, en català, també comptarà amb subtítols en castellà.

El Mercat de les Flors segueix amb les propostes de menús coreogràfics online per a que el públic pugui gaudir de la dansa amb vídeos d’espectacles complets d’algunes de les peces que han passat pel Mercat, molts d’ells coproduccions del centre. Fins diumenge es pot veure al novè menú amb ‘Medea’ de Thomas Noone més un retrat de Wim Vandekeybus i en el menú familiar ‘FlexelF’, d’Àngels Margarit i la companyia Mudances.

Barcelona Districte Cultural

Es reprèn el programa Barcelona Districte Cultural i entre les primeres activitats programades destaquen els tallers de Jose Manuel Álvarez, bailaor flamenc que es presentava als escenaris de la iniciativa amb ‘Movimiento colateral’, qui oferirà una classe per aprendre a ballar la rumba; i Laia Santanach, ballarina i coreògrafa que havia de presentar el seu espectacle ‘Àer’, que explicarà la dansa del contrapàs. Aquests dos muntatges del Barcelona Districte Cultural estaven també inclosos en el programa de Dansa.

La Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran és la protagonista aquest divendres del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça www.museumquizacasa.org de sis de la tarda a deu de la nit i inclou una versió per adults i una altre per a famílies.

La galeria Mayoral presenta ‘Aurèlia Muñoz’, la primera exposició que es pot consultar online dedicada a una de les artistes tèxtils més importants del segle XX. Es podrà veure fins el 3 de maig. L’exposició s’ha realitzat en col·laboració amb l’Estate de l’artista.

#LaFlyhardAcasa

Segueix la iniciativa de #LaFlyhardAcasa aquesta setmana amb tres espectacles de ciència-ficció, thriller i sàtira política: ‘L’última nit del món’, de Llàtzer Garcia; ‘Es fa fosc’, de Jordi Centelles; i ‘Estat decepció’, de Carla Torres. Es podran veure fins diumenge 19 d’abril a través del Vimeo de la sala. L’Ateneu Popular de Nou Barris també puja al seu web espectacles de circ per a tots els públics.

Publicitat