Dijous, 2 desembre 2021

LLIBRES

Tarragona posa al dia el Protocol del Seguici Popular

|

La darrera revisió era de l’any 2000, quan encara no s’havia produït el creixement de la Santa Tecla Petita

El Protocol del Seguici Popular de la ciutat de Tarragona és el document oficial que determina les normes bàsiques generals referents al seguici popular de la ciutat i la seva participació en les festes. La darrera revisió era de l’any 2000, quan encara no s’havia produït el creixement de la Santa Tecla petita i dels actes paral·lels que s’havien anat creant al seu voltant, com la Baixadeta, el Correfoc petit o la realització dels balls parlats. Aquest fet requeria una regulació.

Cal recordar que en el moment de la última revisió la Santa Tecla petita estava formada per Diables, Drac, Bastons de Tarragona, Pastorets, Patatuf, Gitanes i Xiquets. Actualment, pràcticament tots els elements tenen la seva rèplica en petit.

Tanmateix, hi havia temes que apareixien al Protocol original que havien quedat obsolets degut a la pròpia realitat de la festa, com per exemple, canvis en el recorregut de Sant Joan o Carnaval o referències a la Santa Tecla petita.

Per tots aquests motius, la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, les entitats de la ciutat i l’àrea de Festes, conjuntament, han revisat i actualitzat el document que ha de regir el funcionament del Seguici i de totes les activitats que d’ell se’n deriven. Aquest document serà vigent un cop s’aprovi per Consell Plenari.

Es pot accedir al Protocol en aquest enllaç.

tarragona
Foto: tarragona.cat

Publicitat