Dimarts, 19 gener 2021

Tarragona presenta les festes de Sant Magí

|

 Arnau Mañé

[dropcap]A[/dropcap]uest dijous s’han presentat a Tarragona les Festes de Sant Magí, que se celebraran entre els dies 14 i 19 d’agost. Enguany constaran d’un total de 173 actes, 25 més que l’any passat, segons ha informat la tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo acompanyada del tècnic de festes Xavier Gonzàlez.

Pel que fa al cartell de concerts, en el programa en destaquen tres. El primer es tracta del que es portarà a terme el 16 d’agost a les 22 hores al Teatre Auditori del Camp de Mart. Seran els Manel qui presentaran el seu nou disc “Atletes, baixin de l’escenari”. El Dúo Dinámico i les seves eternes cançons juvenils són la proposta musical de la següent nit a Tarragona. La tinent d’alcalde també ha explicat que el concert més destacat de la nit de Sant Magí anirà a càrrec de Julio Iglesias que portarà la seva gira mundial a la ciutat el dia 18.

Però els destacats espectacles que es faran durant aquells dies no encobriran els actes més tradicionals i emotius de les Festes de Sant Magí. Per exemple, els que se celebren el mateix dia 19 com ara la diada castellera per part de totes les colles de la ciutat, l’anada a professó amb el seguici de Sant Magí o l’entrada del sant a la capella del Portal del Carro. Això sí, durant la resta de dies es realitzen altres actes igual o més celebrats pels tarragonins, com ara la Sindriada durant la mitjanit del 17 d’agost.

Les Festes de Sant Magí 2013 es veuran completades pel seguit d’actes que les entitats de la ciutat oferiran. Els Xiquets i la Colla Jove de Tarragona oganitzaran el Festiball Casteller i el segon concurs d’estirar corda, respectivament. El Ball de Diables prepararà el Torneig de Futbol Platja Interentitats del Seguici Popular.

- Advertisement -

Com a novetat d’aquest any, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una nova aplicació per a mòbil que permet a tothom qui se la descarregui obtenir tots els detalls del programa de les Festes de forma totalment gratuïta. Aquesta és una eina que es va posar en marxa a partir del març i des de llavors ja ha aconseguit unes 2000 descàrregues.

- Advertisement -