Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Tast de la Festa del Renaixement de Tortosa a Barcelona

|

Més notícies

- Publicitat -
17.07.2014 ACN
Diversos espectacles que recreen el segle XVI conflueixen a la plaça del Mercat del Born

[dropcap]L[/dropcap]a Festa del Renaixement de Tortosa ha deixat un tast a la capital catalana en un acte promocional que pretén animar els barcelonins a acostar-se a aquesta recreació del segle XVI que tindrà lloc entre el 24 i 27 de juliol. El grup de folk de Quico el Célio, lo Noi i el Mut de Ferreries han passat per diferents estacions del metro amb el seu espectacle ‘Taverna d’Enrico’ per convidar als turistes i ciutadans a visitar al certamen. Els Abanderats i la Fanfarria de la Vegueria han desfilat fins a la plaça Sant Jaume, on s’han afegit al ball de Cavallets, mentre les famílies nobles lluïen els seus vestits del Renaixement pel Passeig de Gràcia. Tots els grups han confluït en una actuació al Born.
El regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha destacat l’esforç del gran desplegament de participants que s’han desplaçat fins a la capital catalana i ha valorat la jornada promocional com “un èxit que ha assolit l’objectiu de fer arribar l’espectacle als barcelonins”. Tomàs ha afirmat que la Festa pretén anar més enllà en aquesta XIX edició per arribar a consolidar-se com “un esdeveniment de referència al sud del nostre país”.

El final de l’acte de promoció que ha portat un tast de la Festa del Renaixement a Barcelona ha acabat a la plaça del Mercat del Born amb els gegants Cristòfor Despuig i Mariana Curto presidint l’acció.

- Publicidad -

La XIX Festa del Renaixement se celebrarà del 24 al 27 de juliol a Tortosa amb una seixantena d’espectacles diaris. Enguany, hi haurà la participació de companyies internacionals de cinc països diferents: Hongria, Txèquia, França, Itàlia, i Portugal. El tret de sortida a la Festa el donarà l’acte inaugural, la tradicional obertura de portes on la ciutat retorna a l’esplendor del segle XVI, i el pregó que enguany el farà el periodista Xavier Graset.

901250

- Publicitat -