Dilluns, 28 setembre 2020

PLANS PER AL CONFINAMENT

‘Turandot’ amb l’OBC i una trobada amb Belén Funes i Greta Fernández, la cultura online del dia

Anna Ballbona participarà en un club de lectura obert organitzat per Ona Llibres

L’Auditori ofereix l’òpera ‘Turandot’ de Giacomo Puccini interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la direcció musical de Kazushi Ono i la producció d’Àlex Ollé. El vídeo estarà disponible a través de ‘L’Auditori a casa teva’ fins el proper 24 d’abril i correspon a la funció del 20 de juliol de 2019 al Japó. Aquesta és una de les propostes online destacades del dia, juntament a la trobada que protagonitzaran Belén Funes, directora de ‘La hija de un ladrón’, i la protagonista Greta Fernández en una activitat de l’Acadèmia del Cinema Català. La periodista i escriptora Anna Ballbona participarà aquesta tarda en un club de lectura obert organitzat per Ona Llibres per comentar ‘Joyce i les gallines’ (Anagrama).
El repartiment de la funció de ‘Turandot’ l’encapçalen la soprano Iréne Theorin com a Turandot, i el tenor Teodor Ilincăi com a Calaf. A més de la Liù de la soprano Nakamura Eri i el Timur del baix Riccardo Zanellato, entre altres solistes. Les formacions corals que acompanyen l’OBC són el New National Theatre Chorus, el Fujiwara Opera Chorus Group i el Biwako Hall Vocal Ensemble.

L’Acadèmia de Cinema Català organitza el Cicle Gaudí a casa i fins aquest dimecres es podrà gaudir de ‘La hija de un ladrón’ a Filmin amb una oferta. En aquest context, aquest dimarts tindrà lloc a les set de la tarda una trobada amb Belén Funes, directora de ‘La hija de un ladrón’, i la seva protagonista Greta Fernández, a través d’Instagram Live de l’Acadèmia. El Cicle Gaudí online es realitza amb la col·laboració de FilminCAT i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Escriptors, artistes i científics oferiran a les xarxes socials del CaixaForum i CosmoCaixa continguts d’inspiració literària durant aquesta setmana de Sant Jordi. Els autors Alejandro Palomas, Najat El Hachmi, Lorenzo Silva, Luna Miguel, Raül Garrigasait, Antoni Clapés, Bel Olid, Julià Guillamón i Víctor Amela, així com l’artista Mabel Palacín, la crítica d’art Mery Cuesta i l’historiador Enric Ucelay faran recomanacions de llibres a través de càpsules de vídeo. Palomas i Silva oferiran dues conferències sobre la relació entre ciència i literatura, dimarts i dijous, respectivament.

Amb l’objectiu de posar en valor “la importància de la cultura i de la comunitat en el moment actual”, la D’altra banda, la Fundació ‘la Caixa’ i els il·lustradors 72Kilos i Dalmaus promouen un llibre col·laboratiu amb frases de suport que els usuaris han enviat a través de les xarxes i que es faran arribar a persones que travessen moments difícils en l’actualitat.

Des d’Ona Llibres, s’ha organitzat a les onze el contacontes de l’àlbum il·lustrat ‘Lluny, ben lluny d’aquí’, escrit per Rachel Woodworth i il·lustat per Sang Miao. A les set de la tarda, hi haurà un club de lectura obert i participatiu amb la participació d’Anna Ballbona i el llibre a comentar és ‘Joyce i les gallines’ (Anagrama). Ballbona també parlarà del seu nou llibre, ‘No soc aquí’, guanyador del Premi Llibres Anagrama de Novel·la, la publicació del qual ha quedat interrompuda a causa de la crisi del coronavirus. Conduirà l’acte el llibreter Jordi Sànchez.

Des del Grup 62, Francesc-Marc Álvaro reflexionarà sobre ‘Crisis noves, vells conflictes. Del procés a la pandèmia’ a les sis de la tarda i Montse Barderi i Bel Olid parlaran sobre l’ofici d’escriure a les set de la tarda.

Rocaeditorial organitza una trobada al seu perfil d’Instagram a les sis de la tarda amb Miguel Fernández, autor de ‘Desafiando al olvido’. Els lectors podran fer preguntes a l’escriptor a través del hashtag #RocaDirectoMiguel.

ArtsLibris publicarà i enviarà informació diària online sobre els seus editors, així com les novetats que s’anaven a presentar en la nova edició que havia de celebrar-se aquesta setmana fins al 27 d’abril. Els eixos temàtics de l’edició d’aquest any seran els mateixos: Performace, Pensament i Memòria. Esther Ferrer i Itziar Okariz seran les encarregades de les edicions d’artista de l’edició d’ArtsLibris 2020. Per la seva part, Andrea Soto Calderón, dirigirà el Seminari Internacional, del qual es compartiran vídeos a través de les plataformes d’ArtsLibris. El seminari es titularà ‘El desacato de las formas’ i inclourà tres taules rodones que reflexionaran sobre: Què pot ser una publicació d’artista avui? Entre els convidats hi haurà Max de Estebán, Emmanuelle Alloa, Cristina Lucas, Itziar Okariz, María Virginia Jaua i Manuel Segade.

ESCAC

Guionistes, directors de cinema, dissenyador de so o supervisores de VFX són alguns dels professionals que participaran als #EncuentrosHomeStage, organizats per Cinesa i l’ESCAC. A partir d’aquest dilluns i durant les setmanes que duri el confinament, professionals de l’ESCAC participaran en trobades digitals per a donar a conèixer les diferents professions que s’emmarquen en la industria de cinematogràfica. El primer d’aquests #EncuentrosHomeStage comptarà amb la participació d’Oriol Capel, guionista de pel·lícules com ‘Perdiendo el este’, ‘Villaviosa de abajo’, ‘Lo mejor de mí’ i de sèries como ‘Aída’ i ‘7 vidas’-

En les pròximes setmanes també participaran en les xerrades el supervisor de VFX, Lluís Castells (‘Anacleto agente secreto’, ‘Lo imposible’ i ‘EVA’), el dissenyador de so Marc Bech (‘Hogar’, ‘Superlópez’, ‘Jurassic World: el reino caído’) i la directora de cinema Marta Díaz de Lopez Díaz (‘Mi querida cofradía’). Les etrevistes es podran veure al canal de Youtube de Cinesa.

El Grup Focus va ampliar la seva oferta de continguts gratuïts online amb un Anecdotari teatral. Als Canals de Youtube i les xarxes socials dels quatre teatres de Focus, Romea, La Villarroel, Goya i Condal s’hi poden veure les petites càpsules gravades amb la col·laboració d’artistes i gent de la professió teatral com Josep Maria Pou, Pere Arquillué, Clara Segura, Bruno Oro, Mònica Pérez, Ivan Morales, Pau Miró, Pep Sais, Tilda Espluga, Xavi Lloret i d’altres col·laboradors habituals recordant anècdotes de la seva carrera sobre o al voltant dels escenaris. Una iniciativa que se suma a la plataforma online www.teatreacasa.cat, des de la qual es pot accedir a les gravacions de obres teatrals i produccions audiovisuals i al concurs #Teatrivial a les xarxes socials dels teatres amb el quals Focus se suma als esforços per oferir entreteniment.

Publicitat