Dissabte, 23 gener 2021

PLANS PER AL CONFINAMENT

Una conversa entre Eduardo Mendoza i John Carlin, entre les propostes culturals destacades per aquest dilluns

Comencen els #EncuentrosHomeStage, organizats per Cinesa i l'ESCAC, amb xerrades de professionals cinematogràfics

L’escriptor Eduardo Mendoza i el periodista britànic i també escriptor John Carlin protagonitzaran una xerrada que serà retransmesa per l’Instagram de Seix Barral i de Planeta a les set de la tarda. Els dos autors conversaran de cultura, història i llibres. Aquest és un dels plats forts de les ofertes culturals online d’aquest dilluns. El Grup 62 ha anunciat diverses activitats com la presentació de ‘Ca la Wenling’ de Gemma Ruiz o la presentació d”Els impostors’ amb la seva autora Pilar Romera i l’escriptor Adrià Pujol. Comencen també els #EncuentrosHomeStage, organizats per Cinesa i l’ESCAC, amb xerrades de professionals cinematogràfics.
El director, guionista i novel·lista Daniel Sánchez Arévalo conversarà aquest dilluns a les set de la tarda amb els espectadors sobre la seva òpera prima ‘Azuloscurocasinegro’. L’origen de la cinta és el curtmetratge ‘Fisica II’, també dirigit i escrit pel realitzador madrileny. La trobada forma part de la iniciativa #NuestroCineNosUne que organitza l’Acadèmia de Cine i la seva Fundació.

Guionistes, directors de cinema, dissenyador de so o supervisores de VFX són alguns dels professionals que participaran als #EncuentrosHomeStage, organizats per Cinesa i l’ESCAC. A partir d’aquest dilluns i durant les setmanes que duri el confinament, professionals de l’ESCAC participaran en trobades digitals per a donar a conèixer les diferents professions que s’emmarquen en la industria de cinematogràfica. El primer d’aquests #EncuentrosHomeStage comptarà amb la participació d’Oriol Capel, guionista de pel·lícules com ‘Perdiendo el este’, ‘Villaviosa de abajo’, ‘Lo mejor de mí’ i de sèries como ‘Aída’ i ‘7 vidas’-

En les pròximes setmanes també participaran en les xerrades el supervisor de VFX, Lluís Castells (‘Anacleto agente secreto’, ‘Lo imposible’ i ‘EVA’), el dissenyador de so Marc Bech (‘Hogar’, ‘Superlópez’, ‘Jurassic World: el reino caído’) i la directora de cinema Marta Díaz de Lopez Díaz (‘Mi querida cofradía’). Les etrevistes es podran veure al canal de Youtube de Cinesa.

Literatura

El Grup 62 ha anunciat diverses activitats per aquest dilluns. M.Àngels Cabré i Jenn Díaz conversaran sobre ‘El llarg viatge de les dones’ a dos quarts de set a través dels seus comptes d’Instagram; a la mateixa hora Gemma Ruiz presentarà ‘Ca la Wenling’ en una conversa amb la periodista Aina Font; Jordi Campoy presentarà a les set de la tarda ‘La noia del violoncel’ en una conversa amb el periodista Jordi Sanuy i a dos quarts de vuit presentació d”Els impostors’ amb la seva autora Pilar Romera i l’escriptor Adrià Pujol.

El Grup Focus va ampliar la seva oferta de continguts gratuïts online amb un Anecdotari teatral. Als Canals de Youtube i les xarxes socials dels quatre teatres de Focus, Romea, La Villarroel, Goya i Condal s’hi poden veure les petites càpsules gravades amb la col·laboració d’artistes i gent de la professió teatral com Josep Maria Pou, Pere Arquillué, Clara Segura, Bruno Oro, Mònica Pérez, Ivan Morales, Pau Miró, Pep Sais, Tilda Espluga, Xavi Lloret i d’altres col·laboradors habituals recordant anècdotes de la seva carrera sobre o al voltant dels escenaris. Una iniciativa que se suma a la plataforma online www.teatreacasa.cat, des de la qual es pot accedir a les gravacions de obres teatrals i produccions audiovisuals i al concurs #Teatrivial a les xarxes socials dels teatres amb el quals Focus se suma als esforços per oferir entreteniment.

Palau Digital ofereix en ‘streaming’, de manera gratuïta i en exclusiva a l’estat espanyol, el concert de la ‘Segona Simfonia’ de Mahler que Gustavo Dudamel va oferir al capdavant de la Filharmònica de Munic i amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau el 27 de juny de 2019 al Palau de la Música Catalana. Una proposta que, a través d’Unitel, estarà disponible mentre duri el període de confinament i que se suma a l’actual oferta del portal.

Museus

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya és la protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants i està construït sobre la plataforma gratuïta ‘Kahoot’.

Publicitat