Dissabte, 4 juliol 2020

PLANS PER AL CONFINAMENT

Una conversa entre l’escriptor David Castillo i el cantant Alfred García, entre les propostes culturals des de casa

El Mercat de les Flors publica l'espectacle 'Al baile' de Juan Carlos Lérida

L’escriptor David Castillo presentarà la seva novel·la ‘El tango de Dien Bien Phu’ (Edicions 62), guanyadora del Premi Joanot Martorell de narrativa 2019, durant una conversa amb el seu nebot, cantant i compositor Alfred García Castillo a través dels seus comptes d’Instagram. Aquesta és una de les propostes culturals online per aquest dijous per amenitzar el confinament arran de la crisi del coronavirus. Així mateix, entre les altres ofertes en línia del dia, el Mercat de les Flors publica l’espectacle ‘Al baile’ de Juan Carlos Lérida, mentre que el Museu Marítim de Barcelona és el protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa.

El Grup 62 ha organitzat per aquest dijous dues activitats: La primera és la de l’escriptor David Castillo, que presentarà a les sis de la tarda la seva novel·la ‘El tango de Dien Bien Phu’, Premi Joanot Martorell de narrativa 2019, durant una conversa amb el seu nebot, cantant i compositor Alfred Garcia Castillo a través dels seus comptes d’Instagram. Una hora després, a les set, Montse Barderi i Coia Valls parlaran de l’ofici d’escriure.

Ona Llibres continua organitzant activitats per amenitzar el confinament i aquest dijous a les onze llegiran el Contacontes ‘Coses de bruixa’ de Mariasole Brusa i Marta Sevilla. A les set de la tarda s’ha programat el recital poètic de ‘L’herència’ de Max Codinach.

El Mercat de les Flors continua amb les propostes de menús coreogràfics online per a què el públic pugui seguir gaudint de la dansa, amb vídeos al web d’espectacles complets d’algunes de les peces que han passat pel Mercat, molts d’ells coproduccions del centre. A partir d’aquest dijous i fins diumenge es pot veure al setè menú amb ‘Al baile’, de Juan Carlos Lérida i un retrat coreogràfic de Raimund Hoghe, més un menú familiar amb ‘Nubes’ d’Aracaladanza.

Palau Digital

Palau Digital ofereix en ‘streaming’, de manera gratuïta i en exclusiva a l’estat espanyol, el concert de la ‘Segona Simfonia’ de Mahler que Gustavo Dudamel va oferir al capdavant de la Filharmònica de Munic i amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau el 27 de juny de 2019 al Palau de la Música Catalana. Una proposta que, a través d’Unitel, estarà disponible mentre duri el període de confinament i que se suma a l’actual oferta del portal. El canal ARTE va emetre aquest concert en ‘streaming’ el 29 de març passat i assolí una audiència de 470.000 persones.

Els diversos perfils de Facebook de la xarxa europea d’auditoris ECHO emetran el proper 13 d’abril, a les vuit de la tarda la versió de ‘La consagració de la primavera’ que es va interpretar al Palau l’any 2019, sota la direcció de Josep Pons, amb l’Orquestra Simfònica del Liceu.

Ficomic afronta la suspensió del Comic Barcelona pel coronavirus amb una programació en línia que ha anomenat Comic Barcelona On Demand. Es tracta d’una programació que ofereix a través de YouTube per “comiquejar des de casa”. La primera emissió es farà el dimecres 8 d’abril a les cinc de la tarda, una taula rodona dedicada al recentment desaparegut Juan Giménez. Hi haurà crítics i autors com Oriol Estrada, Borja Crespo, Koldo Azpitarte, Ángel Unzueta i Salvador Larroca. Moderarà el guionista i divulgador Antoni Guiral.

Continua aquesta setmana la iniciativa de #LaFlyhardACasa amb els espectacles ‘Sunday morning’ de Carol López, ‘Caixes’ de Marc Artigau i direcció de Montse Rodríguez, i ‘Lifespoiler’ de Marc Angelet i Alejo Levis, obra candidata al Premi Max 2019 a millor autoria teatral. Aquestes es podran veure fins diumenge.

Des de poc després de l’inici del confinament, Stay Homas, format per Klaus Stroink, Guillem Boltó i Rai Benet, ha anat publicant des de la terrassa diverses cançons que han donat la volta al món. Han comptat també amb les col·laboracions en directe a través de mòbil de Nil Moliner, El Kanka i Judit Neddermann, entre d’altres.

#MuseumQuizACasa

El Museu Marítim de Barcelona és el protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Està construït sobre la plataforma gratuïta ‘Kahoot’.

Publicitat