Setmanari digital i cultural

Dimecres, 5 octubre 2022

Valls munta un correbous amb els bous del bestiari popular

|

Més notícies

- Publicitat -
Dues entitats geganteres lideren aquesta peculiar iniciativa que neix amb voluntat d’atraure elements de seguicis festius d’arreu del país
ACN

[dropcap]V[/dropcap]alls muntarà per primer cop un correbous en el qual hi participaran els bous del seguici festiu de la ciutat i rodalies. A les figures del bou tradicional i del bou nou de Valls, a la cercavila s’hi afegiran els bous de Tarragona, Reus i Almoster. Dues entitats geganteres lideren aquesta peculiar iniciativa en la qual els bous desfilaran aquest dissabte pel barri antic de Valls, en el marc de la fira de Santa Úrsula. De fet, els organitzadors, el Calçot-AAEET i el Casal Popular la Turba, volen rememorar el pes que tradicionalment havia tingut el bestiar en la fira. Prèviament al correbous, que arrencarà a dos quarts de sis de la tarda des de la plaça dels Alls, hi haurà un dinar d’arròs amb bou.
L’organització confia que el Correbous de Valls esdevingui una tradició de la fira de Santa Úrsula i un punt de trobada i participació de bous d’arreu dels Països Catalans.

- Publicitat -