Dilluns, 18 octubre 2021

LLIBRES

Vilafranca es prepara per ser la Capital de la Cultura Catalana al 2015

|

Ahir es va fer l’acte constitucional del Comitè organitzador de la Capital de la Cultura Catalana, Vilafranca 2015

[dropcap]E[/dropcap]l Saló de Sessions de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va acollir ahir al vespre l’acte de constitució del Comité  organitzador de Vilafranca 2015, amb la presència de Xavier Tudela, president de l’organització de Capital de la Cultura Catalana . L’acte va ser presidit per l’alcalde vilafranquí, Pere Regull,  va comptar amb l’assitència del regidor de Cultura Raimon Gusi, a més de diverses entitats i  agents culturals  de la Vila.

L’Alcalde de Vilafranca va indicar que l’acte significava “un punt d’arrencada important” i considera fonamental “que hagi la societat civil al capdavant”. Pere Regull va declarar que “Cultura i Tradicio és el que ens ha d’identificar” i va afegir que la capitalitat de la Cultura Catalana és una “oportunitat perquè ser penedesenc és la nostra manera de ser catalans”.

De la seva banda, Xavier Tudelapresident de l’organització Capital de la Cultura Catalana, va indicar que l’acte de constitució del Comitè organitzador és “un acte simbòlic per arribar al 2015, on ja sereu el referent cultural a Europa i al món”. Tudela es va mostrar convençut que el progrés es troba en el binomi format per la institució pública i les entitats i ciutadania. El repte que es planteja per al 2015 és “fer de la Capital de la Cultura de Vilafranca, la millor possible”.

Aquest 2013 la Capital de la Cultura Catalana l’ostenta Ripoll i Barcelona n’agafarà el testimoni durant l’any vinent.

Vilafranca 2015
D’esquerra a dreta, el regidor de Cultura Raimon Gusi, l’alcalde Pere Regull i Xavier Tudela, president de la CCC.
Publicitat