Dilluns, 18 octubre 2021

LLIBRES

Xavier Aymerich serà el pregoner de la Festa Major de Vilafranca

|

Els administradors de la més típica l’han presentat aquesta tarda als mitjans de comunicació
administradors
Els administradors de la Festa Major de Vilafranca acompanyant al pregoner de la Festa Major 2015 (Foto Josep Torreño)


Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

Qui fou mossèn de les Parròquies de Vilafranca, Xavier Aymerich, serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2015 del pròxim 28 d’agost. Els administradors han donat a conèixer el seu nom aquesta tarda en una roda de premsa celebrada a la seu de les Bodegues Torres de la capital penedesenca.

Un barceloní instal·lat a Vilafranca durant 13 anys

Xavier Aymerich va ser destinat a Vilafranca del Penedès el 1995, on va ser ordenat capellà dos anys després i s’hi va quedar fins al 2008. A Vilafranca va participar i viure intensament la Festa Major en diversos àmbits, entre altres formant part dels Castellers de Vilafranca, on encara fa de casteller sempre que pot. Tot i que actualment és rector de les parròquies de Molins de Rei, on hi viu, encara manté molts vincles amb la capital del Penedès.

“Sorpresa però molta il·lusió”

Xavier Aymerich ha dit que va rebre als administradors “enredat com un xino” i que no es van citar al seu despatx parroquial identificant-se com a tals. “Quan els vaig veure en el primer moment no els vaig identificar com a administradors, però quan se’m va encendre la llum ja vaig lligar caps”. El pregoner reconeix que la proposta li va generar sopresa però molta il·lusió i alhora una gran responsabilitat.
Tot i que va demanar uns dies per pensar-s’ho, confessa que al cap de 5 minuts d’haver marxat els administradors ja va començar a pensar coses pel pregó.

“No sóc cap erudit”

Aymerich ha explicat que encara no ha començat a redactar el pregó, però apunta que serà una cosa senzilla; “no sóc cap erudit, el que vull és compartir amb tothom els meus records, les meves experiències i vivències de la vida a Vilafranca, que van ser uns anys molt bonics”.

aymerich
Xavier Aymerich, el nou pregoner de la Festa Major de Vilafranca (Foto Josep Torreño)
Publicitat