Arran de terra: Música de cobla i vi al Festival Pau Casals

Felip Vallejo

Dissabte  al vespre, en el marc del 36è Festival Internacional de Música Pau Casals, es va presentar a l’Auditori Pau Casals de la vila del Vendrell el concert Arran de terra: música i vi, a càrrec de la Cobla Maricel, sota la direcció de Francesc Gregori i acompanyada pels comentaris del music i pedagog David Puertas.

Al costat de clàssics com Llicorella de J. Garreta, Impressions camperoles de Joaquim Serra i  La fil·loxera de R. Viladesau vàrem gaudir de L’aplec del Vinyet, d’A. Català, o Vinyes del Penedès, de J. Marti,  obres que ens van apropar a una terra, el Penedès, i el seu vi, amb una degustació al final del concert, gentilesa del celler Jané Ventura.

David Puertas, en el programa de mà presentava així el concert: “El concert ha estat pensat a partir de l’ànim de compartir, de buscar complicitats, de viure conjuntament emocions i de fer-ho a partir de la música que neix de la terra, inspirada en aquest element màgic que és el vi. La música, com el vi, ha de viure un llarg procés abans no arriba al consumidor o espectador, i en totes les fases d’aquest procés es va enriquint i va conformant-se fins a assolir les característiques que tindrà quan es presenti davant del públic.

Per això, en aquest concert, s’ha tingut en compte la vida de les obres musicals des del moment en què van ser pensades, com han arribat a les mans dels músics, quina aproximació se n’ha fet, com s’han treballat, què han dit mentre s’assajaven i, finalment, com s’ofereixen al públic.”

Per acabar us deixem amb aquest vídeo enregistrat al mateix concert on podem escoltar a la cobla Maricel interpretant la sardana L’aplec del Vinyet, del mestre sitgetà Antoni Català.