Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

Perpinyà es prepara per convertir-se en Capital de la Sardana 2019

La ciutat de la Catalunya del Nord rellevarà Montblanc, que l'ha ostentat durant un any

|

- Publicitat -

Perpinyà es proclamarà aquest dissabte Capital de la Sardana 2019. La capital del Rosselló agafarà el relleu de Montblanc, que l’ha ostentat durant un any, en una jornada en la qual també s’inaugurarà una exposició dedicada a aquesta dansa al Museu Casa Pairal del Castellet, la descoberta d’una placa, un concert i una ballada de sardanes. Perpinyà ostentarà el títol fins al març de l’any que ve, quan Sant Feliu de Guíxols assumirà la capitalitat. Durant aquest any, la ciutat oferirà diverses propostes festives però també amb voluntat de reflexionar i divulgar la importància de la sardana. A l’acte també es farà el traspàs de la bandera de la capitalitat i s’anunciaran els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2019.
La jornada de proclamació de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019 serà dissabte a les deu del matí en un acte a la Sala de les Llibertats. Durant l’esdeveniment també es farà el traspàs de la bandera de la capitalitat i s’hi anunciaran els guanyadors dels Premis de la Sardana 2019.

Poc després, al Museu Casa Pairal del Casteller s’inaugurarà l’exposició ‘Sardana: entreu a la dansa’ i, a la Casa de la Vila, es descobrirà una placa commemorativa i es farà una ballada de sardanes.

Publicitat

A la tarda, l’església Nostra Senyora la Real oferirà un concert amb la cobla Mil·lenària i la cantant Leslie Malet.

Perpinyà ostentarà el títol fins al març de l’any que ve, quan Sant Feliu de Guíxols assumirà la capitalitat. Durant aquest any, Montblanc ha estat la capital i aquest dissabte va tancar els actes amb un espectacle teatral en què Roger Mas va interpretar, per primera vegada amb un orgue barroc, diverses peces de l’àlbum ‘Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi – Ciutat de Barcelona’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies