Setmanari digital i cultural

Dimecres, 5 octubre 2022

Barcelona dona el tret de sortida del campionat nacional infantil de la sardana esportiva

|

Més notícies

- Publicitat -

Diumenge passat el barri barceloní del Poble Nou va inaugurar el Campionat de Catalunya Infantil, en el tradicional concurs de les Festes de Maig poblenovines. A més també ha estat seu de la segona jornada del campionat de la ciutat comtal. La banyolina Nins s’ha posat al capdavant de la taula al guanyar en les dues sardanes de la competició, amb permís de la cassanenca Il.lusions, vigent campiona, que no va assistir a la cita de diumenge.
La segona posició ha estat per Petits Tarragona Dansa i el tercer lloc l’ha ocupat la lleidatana Escarlata.

El proper concurs de la competició serà a Constantí, el 10 de juny.

- Publicidad -

Paral·lelament s’ha celebrat una nova jornada, la segona, del campionat de la ciutat comtal. Les colles Violetes del Bosc i Mare Nostrum s’han intercanviat el primer i segon lloc en cada una de les dues sardanes de la competició en la categoria absoluta. En veterans Bella Roure ha assolit el primer lloc per davant Dansaires de Maig i Sempre Laietans.

Mare Nostrum i Sabadell es posen líders de les seves categories al guanyar en la primera jornada dels campionats absolut de veterans

Foto: Concurs de Lleida / E. Capdevila
- Publicidad -

Una setmana abans, l’elit del sardanisme nacional es va donar cita a la plaça de la Llotja de Lleida el passat dia 13 al matí per disputar el primer concurs del Campionat de Catalunya en categoria Gran o absoluta.

La colla “Mare Nostrum” de Barcelona s’endugué el triomf en dues de les tres sardanes de la competició per davant de la vigent campiona “Violetes del Bosc” també de la capital catalana. Les seguiren en la classificació “Mans Amigues” de Cassà de la Selva, “Riallera” de Vic, “Xàldiga” de Barcelona, “Mirant el Cel” de Sabadell, “Encís” de Manlleu, “Conti 2000” de Torroella de Montgrí i “Dolç Infern” de Lleida.

- Advertisement -

El segon concurs d’aquesta categoria en la primera fase tindrà lloc a Palamós el dissabte 9 de juny.
La capital del Segrià tanmateix acollia la tercera jornada del Campionat de de les Terres de Lleida en la 70a edició del concurs que organitza el Grup Sardanista Montserrat.

Ja per la tarda, la pluja a fet traslladar-se el concurs de la plaça sabadellenca de Sant Roc, com estava previst, al poliesportiu de Can Balasc. Amb la presencia de l’alcalde, Maties Serracant, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacón, al costat de Francesc Manaut, president de Sabadell Sardanista, l’entitat organitzadora del XVI concurs de colles, es posava en marxa el campionat nacional de veterans i es celebrà una nova jornada del Territorial de les Comarques Barcelonines.

- Publicitat -