Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

Una gran sardana aconsegueix encerclar els 1,4 quilòmetres de la muralla medieval de Montblanc

|

Més notícies

- Publicitat -

Aquesta tarda, més d’un miler de persones han participat a Abracem la Muralla

Agafades de la mà, prop de 1.500 persones van ballar dissabte «Montblanc Capital de la Sardana 2018» i la «Santa Espina» tot encerclant amb una gran rotllana sardanista el clos medieval de Montblanc. El recinte del segle XIV mesura 1,4 quilòmetres i té 30 torres, i ha quedat pràcticament vorejat pels participants a l’acte «Abracem la Muralla», organitzat per l’Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya. L’acte ha començat quan passava un quart d’hora de les 7 de la tarda i ha coincidit amb l’Acampada Jove, la trobada anual de joves d’ERC.

L’acció és un dels actes centrals de la capitalitat montblanquina de la sardana 2018 i va continuar amb una ballada de sardanes per la Cobla Principal de Tarragona.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat, declara: «Hem aconseguit el repte, i no era senzill, amb la voluntat d’envoltar el nostre patrimoni històric més emblemàtic – la muralla- per unir-lo simbòlicament amb un altre gran patrimoni cultural, la sardana». Albalat assenyala que «hi havia nervis, perquè les inscripcions no anaven al ritme desitjat fa uns dies, però al final s’ha fet una gran anella i estem molt contents». Els organitzadors també han agraït la multitudinària participació popular, amb veïns de Montblanc, joves de l’Acampada i membres de grups sardanistes de fora, i alhora han demanat disculpes perquè en algun tram hi ha hagut problemes amb la megafonia.

- Publicidad -

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, remarca que «Abracem la Muralla» és un acte que se suma a l’impuls de l’entitat perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Sobre la capitalitat montblanquina, Rucabado es mostra « molt satisfet» de com es desenvolupa: «Teníem com 2 a repte celebrar la capitalitat de la sardana en un municipi més petit que en altres capitals anteriors i, també, fer-ho a la Catalunya Nova. En aquest sentit, Montblanc demostra que la sardana és ben present arreu del país».

- Publicitat -