El Conseller de Cultura Santi Vila presidirà demà la proclamació de Mollerussa com a Capital de la Sardana 2016

Jordi Agustí Piqué, fundador de l’escola de música de Mollerussa,  és l’autor del pregó i el compositor Oscar Barqué l’autor de la sardana de la capitalitat

Plaça de la Vila de Mollerussa (foto hèlix3c.com)

Felip Vallejo | Redacció

L’esdeveniment començarà a les 11 del matí al Teatre l’Amistat de la ciutat amb l’acte oficial de la Proclamació. Comptarà amb la presència  del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Santi Vila que presidirà l’acte i estarà acompanyat per l’alcalde de la Vila, Marc Solsona, el Coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés, i el President de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d’altres personalitats.

En el transcurs de l’acte es desvetllaràn els guardonats dels Premis Capital de la Sardana 2016 i s’estrenarà  la sardana “Mollerussa Capital de la Sardana 2016”.  La jornada matinal es tancarà amb la ballada de sardanes a la Plaça de l’ Ajuntament, que ens oferirà la Cobla Mollerussa 2016, constituïda per músics de la demarcació, així com també, moments abans, l’estrena de la sardana de la capitalitat.

A les 5 de la tarda s’inaugurarà al Centre Cultural l’exposició “70 anys de sardanes. 70 anys de l’Agrupació de Mollerussa”. Tot seguit es farà una visita al Museu de vestits de paper i es clourà la diada amb l’estrena de l’espectacle musical “Aigua” amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt, idea original del seu director Esteve Molero, que es defineix com “un recorregut musical per la història de Mollerussa a través de l’element bàsic de la vida”.

Cobla Jovenívola d’Agramunt 2015 (foto arxiu Cobla Jovenívola d’Agramunt)

A partir d’aquí, la ciutat ens oferirà  al llarg de tot un any, una agenda festiva i lúdica que combina les activitats sardanistes pròpies de la capitalitat, els tradicionals esdeveniments de l’Agrupació Sardanista, l’activitat cultural de la ciutat i actes de nova creació per commemorar la capitalitat. Un calendari on es mostrarà la sardana en les seva vessant musical i de dansa popular, però amb l’absència d’un col·lectiu força important com és el de les colles sardanistes.