En marxa la temporada d’aplecs: Arriben els de gran format

Aplec de Navarcles 2016 / Imatge: Amics de la Sardana de Sant Feliu de G.

Felip Vallejo

167 aplecs, segons ens indica la Guia Sardanista de Catalunya, s’aniran celebrant al llarg de l’any arreu de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord. No tots però tenen el mateix format, en la seva durada: de mig dia o dia sencer, i del nombre de les cobles que “s’apleguen”: De dos, tres o quatre cobles.

La temporada ja s’ha iniciat, el primer es va celebrar el passat 10 de gener a la vila d’Elna  al Rossellò, seguit d’Òdena, el 24, Cabestany, al Rosselló, el 7 de febrer, i Navarcles, al Bages, aquest cap de semana passat. I així una llista ben llarga fins  l’últim de l’any que es celebrarà a Barcelona el diumenge abans de Nadal.

L’Aplec de Navarcles ha estat el primer de la temporada amb 3 cobles a l’escenari, Marinada, Jovenívola i Lluïsos que  oferiren un total de 20 sardanes  al llarg de tota la tarda.

La propera cita serà el 6 de març a Castellar del  Vallès ja amb  un aplec de gran format on hi trobarem 3 cobles en sessions de matí i tarda.  La Principal de la Bisbal, Jovenívola i Sant Jordi interpretaran un total de 34 sardanes al llarg de la jornada, i al migdia, per a qui ho desitgi, s’ha organitzat un dinar popular.

Agenda

6 de març | Aplec de Castellar del Vallès

Cobles La Principal de la Bisbal, Jovenívola i Sant Jordi – Ciutat de Barcelona

A partir de les 11 del matí, i a les 4 de la tarda al Recinte Firal Espai Tolrà

Podeu consultar el calendari de tot l’any a  http://guia.sardanista.cat/.