Encamp obre un setembre carregat de concursos

Amb un total d’onze, aquest torna a ser el mes amb el major nombre de concursos de l’any 

Concurs d'Encamp / Font: F. Botet
Concurs d’Encamp / Font: F. Botet

Felip Vallejo

Aquest cap de setmana la població andorrana d’Encamp celebra el 23è Concurs de colles sardanistes, emmarcat dins l’Aplec de la Sardana dels Pirineus que enguany arriba a la 29ena edició. Així, a les cinc de la tarda a la Plaça dels Arinsols, una dotzena de colles provinents d’Andorra, Catalunya i França competiran en el concurs que donarà el tret de sortida als actes del dia que inclouen també un sopar de germanor i un concert-ballada amb la cobla La Flama de Farners a  la Sala del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Demà, a partir de 2/4 d’11 del matí , a la plaça dels Arínsols, podrem gaudir de l’Aplec amb les cobles La Flama de Farners i La Principal del Llobregat en sessions de matí i tarda.

La setmana vinent ens espera el  concurs de Tàrrega diumenge al matí, Torroella de Montgrí i Tarragona el diumenge 18 i acabarem el mes amb els concursos de Barcelona, Cervera i Sitges el dia 25.

Es reprèn el Campionat de Catalunya

Després de quasi un mes i mig sense competició, demà per la tarda  a Lloret es reprendrà el Campionat Nacional amb la primera jornada de la Final A absoluta. Les colles Mans Amigues, Mare Nostrum, Riallera, Tarragona Dansa, Violetes del Bosc i Xàldiga es disputaran el títol al llarg de les 4 jornades que consta aquesta fase final, que acabarà el 6 de novembre a Balaguer.