Setmanari digital i cultural

Dijous, 29 setembre 2022

Laia Fontàn: «Quan canto expresso més del que a vegades faig parlant»

|

Més notícies

- Publicitat -

Molts la vam conèixer a la sèrie de TV3 ‘Les de l’Hoquei’ interpretant a la Janina. A la Laia Fontàn ara la podrem veure en un altre registre al musical “Barcelona 24H”. Dirigida per Marc Flynn, s’estrena aquest divendres 2 d’octubre al Teatre Gaudí de Barcelona (fins el 25 d’octubre). Jaume Casals, Anna Piqué i Alex Sanz completen el repartiment, amb música de Pau Barbarà Mir.

Barcelona 24h el Musical és?

- Publicidad -

Parla de la vida dels joves d’avui dia a Barcelona. Tenim quatre personatges principals, dos nois i dues noies, i ens parlen dels seus problemes. Hi ha una fotògrafa, una pija de Sarrià, un empresari, i un noi que li encanten els musicals. A partir d’aquí es forma una trama i els quatre tenen presa per arribar a algun lloc.

Et sents identificada amb el personatge de la Júlia que interpretes en aquest musical?

- Publicidad -

No té res a veure amb mi. És un personatge que està molt a un altre costat d’on estic jo i que l’he hagut de treballar molt per arribar-hi. Ja no estem parlant d’una Janina, el meu personatge a la sèrie ‘Les de l’Hoquei’, que era una cosa mes naturalista, sinó que ara el meu personatge té una altre energia. S’acosta més a un codi de ‘Commedia dell’arte’, és molt còmic.

Com esperes que sigui l’estrena?

L’estrena serà el dia 2 d’octubre, però jo no tinc la sort de poder estrenar, de fet en un principi no hi seré en cap funció dels divendres. Em quedo com una mica amb les ganes d’estrenar però estic seguríssima de que anirà super bé.

- Advertisement -

Què és el mes inusual que t’ha passat anant de festa per Barcelona?

Sortir de festa a l’Apolo una nit, i que cap a la una de la matinada marxés un amic meu, que va dir-me “tinc molta son, m’en vaig”. Ell va marxar i va agafar un bus, i jo quan van tancar el local, que deurien ser les cinc del matí, vaig anar a buscar el bus per a tornar a casa i el meu amic estava dormint a l’autobus encara. És a dir, portava moltes hores dormint dalt del bus i fent voltes, i jo el vaig despertar. Ell va acabar a casa seva i la que es va dormir aleshores vaig ser jo, que vaig acabar al Tibidabo.

Creus que el fet de ser una cara coneguda pot atreure al públic jove o als seguidors de Les de l’Hoquei?

No ho sé. En qualsevol cas, si ho fa jo estaré molt contenta, perquè m’agrada que la gent a part de la televisió també pugui anar als teatres, i si això els motiva i comencen a tenir estima pel teatre, benvingut sigui.

En una entrevista anterior ens vas explicar que cantant “estàs en la teva salsa”. Quin musical t’agradaria protagonitzar?

M’agrada molt cantar i sento que quan canto expresso més del que a vegades faig parlant, o d’una altre manera. M’agradaria protagonitzar el musical “Whicked”, m’agradaria molt fer el paper de la bruixeta, és un objectiu!

Com és un assaig teatral amb la nova normalitat?

Curiós, però com que els que estem actuant som un grup estable, doncs podem estar junts, i al cap i la fi com que treballem tocant-nos i tal. Quan estem junts actuant no portem mascareta, però en els altres moments sí. Però clar, és que a l’escenari tampoc la portarem.

 

- Publicitat -