Mollerussa clou amb un gran èxit la primera edició de “Mollerussa Dansa!”

El curs de danses tradicionals, emmarcat dins la Capitalitat de la Sardana 2016, ha comptat amb una participació de 45 alumnes. Una Capitalitat que començarà oficialment el 12 de març amb els actes de la Proclamació.

 Ballada de cloenda de Mollerussa Dansa. Font: Mollerussa, Capital de la Sardana
Ballada de cloenda de Mollerussa Dansa. Font: Mollerussa, Capital de la Sardana

Felip Vallejo

Amb la ballada de sardanes i de ball de bastons va concloure divendres  passat la primera edició del programa “Mollerussa Dansa!”. El curs s’ha dut a terme tots els divendres des del mes d’octubre  fins a finals de febrer a les 8 del vespre a la sala de ball de l’Amistat de Mollerussa.

Mollerussa Dansa! és un projecte global d’introducció de les danses tradicionals catalanes a la nostra ciutat, on s’han  s’han impartit classes de sardana d’exhibició, sardana esportiva, danses tradicionals (esbart) i ball de bastons, amb la col·laboració  del Casal L’Arreu de Mollerussa i monitores del Grup Estol Espígol d’Agramunt.

L’excel·lent resposta en el nombre de participants i la bona acollida per part d’aquests fa que l’organització es plantegi una segona edició a partir del mes de maig. De moment, tots els interessats en el ball de bastons poden participar de forma gratuïta dels assaigs que fa el grup de bastoners en la seu del Casal l’Arreu tots els divendres a les 8 del vespre i també aprendre a tocar la gralla.

Fi de la Capitalitat de Calella i Traspàs a Mollerussa

Aquest proper diumenge, Calella tancarà la seva capitalitat amb diverses activitats i un esdeveniment institucional. Amb la finalització de Calella, Mollerussa en prendrà el relleu. Serà la 4a població a acollir aquest gran esdeveniment sardanista d’abast nacional.

Així, a les 18:00 h., la Sala Mozart serà l’escenari del traspàs simbòlic de la capitalitat a Mollerussa. L’esdeveniment comptarà la presència de les autoritats d’ambdues poblacions, del coordinador del projecte Capital de la Sardana i de la Confederació Sardanista de Catalunya.
A les 19:00 h., s’oferirà l’espectacle ‘Retrats d’un sentiment’, de la cobla Marinada, amb la colla Violetes del Bosc.

Video presentat en l’acte Premis Capital de la Sardana 2015 en la ciutat de Calella el divendres 20 de novembre de 2015.