Un documental per descobrir la sardana “més enllà dels tòpics”

Equip del programa Nostra Dansa

Felip Vallejo

La Patrícia, El Marc i el Roger,  joves entusiastes de la Sardana i de la comunicació són els autors del documental  “Descobrint la sardana, més enllà dels tòpics” que avui es presenta en societat. Per explicar-nos més coses d’aquest treball, hem conversat amb Roger Marin, director del programa “Nostra Dansa” de Ràdio Cornellà, l’emissora Municipal de Cornellà de Llobregat.

Quan i a on el presenteu?

A la mitja part del concert que la Cobla Ciutat de Cornellà oferirà  a partir de les 6 de la tarda al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat. Aquest concert està organitzat per l’associació Amics de la Sardana d’aquesta ciutat. 

I com va sorgir la idea?

A l’estiu el Marc Fort, tècnic del programa i autor de diversos reportatges de temàtica diversa  ens va proposar a la Patrícia González, periodista i presentadora del Nostra Dansa durant gairebé 4 anys,  i a mi fer un reportatge sobre sardanes. El primer plantejament era de caire generalista, però finalment l’hem derivat a conèixer que sap la gent de la Sardana. 

Que veurem en el documental? 

L’equip del documental en un moment de l’enregistrament (Foto Nostra Dansa)

Doncs mira, a partir de preguntar a una sèrie de gent  que sabien de la Sardana, vam aconseguir que una de les persones que no la coneixia gaire ens acompanyés a diferents actes sardanistes. Com ho valorarà? Li agradarà? Aquesta es la base del reportatge.
Com a contrapunt de les imatges d’aquestes experiències s’hi intercalen opinions o reflexions d’en Joaquim Rucabado, President de la Confederació Sardanista de Catalunya, Jeroni Velasco, músic i compositor de la Cobla Contemporània, Carles Santiago, compositor  i Lluís Alcalà, compositor i tenora de la cobla Mediterrània.

Quin recorregut tindrà un cop presentat?

A partir d’aquí posem el reportatge a disposició de qualsevol entitat o agrupació que tingui interès de retransmetre’l o a les televisions locals o de qualsevol àmbit que se’n vulguin fer ressò. També contemplem la possibilitat de fer una taula rodona sobre el reportatge després de la seva emissió.
Més endavant el penjarem a les xarxes, però volem que primer tingui un cert recorregut per altres circuïts.  

FITXA TÈCNICA:

Direcció i edició: Marc Fort
Narració: Patrícia González
Producció: Roger Marin -els tres també han fet de càmeres i de perxes micros-
Banda sonora: “Deixant empremta” i “Maranna”, de Lluís Alcalà
També hi ha de fons diverses peces dels diferents esdeveniments enregistrats.
Producció: Local Audiovisual
Col·laboradors: Oriol Fort, Gerard Fages (càmeres o micros en algunes gravacions), Roser Casals (ha ajudat amb el grafisme de la careta)
Agraïments: Amics de la Sardana de Cornellà, Radio Cornellà, Comisió de festes del Carrer Sagunt, a l’ICUB Institut de Cultura de Barcelona, Unió de Colles Sardanistes, Confederació Sardanista de Catalunya i Colla Sardanista 9 de novembre
Durada: 17 minuts

Hora i lloc de la presentació: A les 6 de la tarda al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà del Llobregat