Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

SORTEIG | La Cobla Bisbal Jove porta el seu espectacle Tututs! a l’Auditori de Girona

|

- Publicitat -
Coproduït amb l’Espai Ter, de Torroella de Montgrí el podrem veure diumenge a les 12 del migdia a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona

Guanya una entrada doble per l’espectacle amb festadirecte.cat!

Felip Vallejo

Un espectacle que ens transporta a la Festa Major de la vila de Tututs, on la cobla, com es feia temps enrere, s’ocuparà de tota la música de la festa major, des d’una processó, les sardanes, el ball de tarda, el gran concert, passant pel ball de nit, les matines, la música DJ, castells de foc, els castellers… Tot lligat i dirigit per David Planas.

Publicitat

Un any després de la seva estrena i amb l’ocasió de la seva presentació a Girona, hem parlat amb en David Planas, actor i director escénic i amb Josep Bofill, tenora i representant de la cobla.

Josep, explican’s com va sorgir la idea

Des de l’espai Ter ens van proposar un espectacle per donar a conèixer la cobla a un públic familiar. Ja tenien data d’estrena i per tant ens hi havíem de posar de seguida. I així va ser, en poques setmanes ens posavem en contacte amb l’actor David Planes per que portés la direcció escènica i el fil argumental de l’obra.  Va acceptar el repte i varem estrenar el 29 de gener del 2015 a Torroella. 

David, que ens pots dir de l’espectacle?

És un espectacle trepidant i que trenca tots els esquemes de la cobla tal i com la coneixem fins ara. Sortim del format clàssic i amb un repertori que va des de músiques de New Orleans fins a les més actuals i fusionant sardanes amb música màquina.

Josep, vosaltres també feu d’actors…

Hem de ser actors. Hem afegit un gag humorístic a cada una de les facetes de la cobla i  això ens va costar una mica, estem acostumats a seure a la cadira o estar al darrera i fer la feina. Després, entre que ho has treballat, t’ho creus i veus  la resposta del públic, et llences i dius: Vaig a pasar-m’ho bé!
La reacció del públic ha estat molt positiva, ja que no deixen de sorprendre’s número rere número i participant d’alguna manera o altre durant l’espectacle.

David, quina impressió has tret de la feina que s’hi ha fet?

En quant a  la direcció escènica, m’he trobat amb uns músics molt predisposats a fer coses noves i a acceptar les meves propostes fins al punt de que ells han aportat propostes molt esbojarrades que nomé els hi he hagut de donar forma. La feina d’en Xavi Molina en la direcció musical és excel·lent i la sintonia ha sigut molt bona.
Per a mi el que és molt important és que a cada funció els que estem a dalt de l’escenari ens ho passem molt bé, i això el públic ho rep i s’encomana d’aquesta bona sintonia fent que a cada funció ens demanin un bis.

Josep, parlem dels vostres projectes. Després de la IAIA XL i Tututs, que vindrà?

“Doncs seguint amb la nostra línia d’innovació. Estem preparant un treball de fusió amb un grup de rumba gironí. I ara per ara no puc explicar res més.”

David, i ja per acabar, què diries per convèncer a la gent a venir diumenge?

La potència dels instruments de vent, fan que la cobla sigui una big band a la catalana capaç de transmetre ritmes i melodies de les més variades, no només sardana, i quan ho fan, sorprenen de veritat. Jo animo a tota aquella gent que els hi fa mandra només de sentir el nom de cobla, que facin un esforç i vinguin a veure un Tututs!…Després podem parlar una estona a veure que els hi ha semblat!

Participa al sorteig d’una entrada doble omplint el següent formulari abans del dissabte 5 de març a les 15h. Moment que anunciarem el nom del guanyador/a!
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]

• El nom de la persona premiada podrà ser publicat a les xarxes socials on FestaDirecte tingui presència.

• Als efectes previstos a la Llei orgànica 15/1999, se l’informa que les seves dades personals (nom i correu electrònic) seran tractades d’acord amb les exigències legals, guardant-se les degudes mesures de seguretat que en garanteixen la confidencialitat i que estan incloses al fitxer responsabilitat de FestaDirecte.cat, i les dades recollides seran utilitzades exclusivament per  FestaDirecte.cat

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies