Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

La Cobla Pubilla Gironina arrenca amb força, multitud de sol·licituds i tres concerts programats

|

- Publicitat -
La formació musical femenina s’ha marcat com a objectiu realitzar un concert líric per commemorar el dia de la dona treballadora

ACN

[dropcap]L[/dropcap]a Cobla Pubilla Gironina es va presentar en societat el passat mes de setembre. El grup -que està format per onze dones d’entre 20 i 30 anys d’arreu de les comarques gironines- ha aconseguit consolidar-se un xic més i ja compta amb músiques substitutes. En aquest sentit, la impulsora de la formació, la soprano Maite Mer, ha explicat que des de la seva presentació han rebut “moltes sol·licituds” d’entitats i ajuntaments interessats en el grup femení. En concret, ja tenen programats tres possibles concerts, un d’ells a Girona, i treballen per acabar de lligar un altre espectacle més líric de cara al proper 8 de març per commemorar el dia de la dona treballadora.

Publicitat

La formació femenina gironina es va presentar en societat el passat 29 de setembre. En poques setmanes, el grup ha rebut moltes sol·licituds d’entitats i ajuntament interessats en aquest projecte. De moment, el grup ja té programats uns tres concerts en els propers mesos, diverses audicions i està treballant per acabar de planificar un espectacle que barregi el món de la cobla i la vessant més lírica. La impulsora del projecte, la soprano Maite Mer, ha recordat que la formació va realitzar en els seus inicis un concert d’aquestes característiques i que ara que estan “consolidades” volen tornar-ho a repetir durant el dia de la dona treballadora.

“Estem aparaulant i gestionant nous concerts però ens fa molta il·lusió treballar en aquest projecte perquè la cobla té arrels molt variades”, ha subratllat Mer. Fins ara, el grup ha aconseguit trobar possibles dones músics substitutes per si de cas alguna de les onze participants falla. “La intenció és anar rodant, fer més concerts però ja hem hagut de dir a alguns que no perquè gran part de les noies de la cobla també treballen en altres agrupacions i en dies típics com l’11 de setembre no volem fer anar malament a ningú”, ha comentat.

De moment, la formació està treballant per crear el seu vestuari oficial i volen impulsar un model d’espectacle on interpretin cançons creades per les mateixes components del grup. “També volem tocar sardanes però només aquelles que portin títol de dona o facin referència a algun tema femení”, ha afegit la impulsora. Finalment, la formació també es planteja tirar endavant un altre model d’espectacle, un concert amb tocs de música tradicional i arranjaments de cobla on la mateixa Mer interpretaria les cançons.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies