Dimecres, 19 gener 2022

LLIBRES

Mare Nostrum, Violetes del Bosc i Mans Amigues primeres finalistes del Campionat de Catalunya

|

La remuntada de la Violetes del Bosc i la punxada de la Xàldiga, elements destacats de la jornada. En el Grup B, l’Encís es col·loca  líder provisional guanyant en les tres sardanes de la competició en el primer concurs d’aquesta fase prèvia

Felip Vallejo

Diumenge es va viure una emocionant jornada en la categoria absoluta, on es decidien les tres colles que obtindrien el passi directe a la Final A.  Amb una Mare Nostrum amb un peu i mig a la final, faltava veure quina de les 4 colles amb possibilitats, després de les classificacions de Perpinyà, Mans Amigues, Xàldiga, Tarragona Dansa i Violetes del Bosc es quedaria sense la plaça que estalvia la fase de repesca.

Amb una Mare Nostrum força relaxada,  els barcelonins de la Violetes del Bosc, que venien amb tres quarts llocs de la primera jornada,  van saber capgirar  la situació aconseguint dos dels tres primers llocs en joc, amb una estratègia que podríem definir de conservadora, sobre tot en les dues primeres sardanes, enfront a de Mans Amigues, que no només va ballar al límit si no que en certs moments ho feia  per sobre de les seves possibilitats.
Tancant la taula, es troba la colla Mirant al Cel, que va aconseguir esgarrapar un empat amb la Xàldiga en la segona sardana.

Colla Violetes del Bosc / Foto E. Capdevila

CAMP16GRUP A

1ª Jornada del Grup B a Lleida

LLEIDA16generalSÉBASTIENSANCHEZEn la que podríem anomenar segona divisió,  diumenge va començar la cursa per guanyar una  de les 3 places de la repesca i intentar donar el salt a la Final A. Els de Manlleu, amb els tres primers llocs a la butxaca, difícilment perdrà aquest tren. Les dues places restants s’acabaran decidint a Palamós, amb un mes de temps i amb només 3 punts de distància entre la segona i la quarta classificada, fan que no es pugui donar res per decidit.

El cinquè lloc de la taula va ser per la nova, Conti 2000.  Genís Pigem, el seu capdanser ens explica quelcom de la colla: “Som una colla en formació, fusió entre la juvenil Montgrí 2000 i la Continuïtat, i ens cal acoblar-nos més els uns als altres”. Pigem també afegia “tenim gent, què és el més important, i treballarem per acabar millor que no pas hem començat”.

Imatges de la 1ª sardana del concurs de Lleida – Campionat de Catalunya grup B, amb la colla Antaviana a primer terme (Vídeo del Grup Sardanista Antaviana)

CAMP16GRUP B lleida

Publicitat