Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Reus tanca la fase prèvia de la categoria absoluta

|

Més notícies

- Publicitat -

Mans Amigues, Mare Nostrum i Violetes del Bosc assoleixen el passi directe a la Final. En veterans, Bella Roure i Toc de Dansa marxen de la capital del Baix Camp compartint el lideratge de la fase de repesca

Felip Vallejo

Diumenge passat es va celebrar l’última jornada de la fase prèvia absoluta. Ja finalitzada aquesta fase pel Grup B al mes de maig, era el torn de les colles de l’A que es disputaven les tres places directes al Top6’2017. La resta de colles s’unirien a la Mirant al Cel, Conti 2000 i Encís a la fase de repesca.

- Publicidad -

El resultat final ha estat el següent: les barcelonines Mare Nostrum i Violetes del Bosc i la cassanenca Mans Amigues s’han guanyat el passi directe a la Final. Per sota han quedat Xàldiga i Riallera que hauran de disputar la fase de repesca.
Com veieu només he esmentat 5 colles de les 6 participants inicials. La raó és la següent: la Tarragona Dansa, que ja no va participar en la primera jornada a Figueres, s’ha donat de baixa del Campionat per manca d’efectius. Una mala notícia que deixa la màxima categoria del Campionat de Catalunya sense representació tarragonina després de 36 anys de participació continuada de la colla, segons ens indica el seu capdanser Alfred Abad.

Donada aquesta baixa, l’Àrea de Campionat ha emès una nota modificant l’estructura de la Repesca, a la que aniran les colles classificades en els llocs 4t i 5è del grup A, i 1r, 2n i 3r, del grup B. D’aquestes 5 colles, les tres primeres, un cop celebrada la repesca aniran a la final A, i la 4a i 5a a la final B.

- Publicidad -

El calendari de Repesca és el següent:
7 de juliol a Vic
15 de juliol a Vilanova i la Geltrú

Les classificacions

- Advertisement -

Fase de repesca de veterans

El campionat avança i diumenge també entravem a la fase de repesca, en aquest cas per als veterans, on 6 colles es disputaran en dos jornades les tres places que falten per completar la Final A.
Els pronòstics es van complir i els dos primers llocs van ser les colles Bella Roure i Toc de Dansa, que es van alternar en la primera posició en cada una de les dues sardanes de competició. La tercera plaça fou per Roques Blaves perseguida de molt a prop per la Ressò.
La incògnita de les finalistes es resoldrà el proper 7 de juliol a la ciutat de Vic.

Colla Bella Roure / Foto: E. Capdevila

 

- Publicitat -