Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

La sardana esportiva, present a la Capital Cultural de Vic 2016

|

Més notícies

- Publicitat -

Felip Vallejo

Emmarcat en el mes dedicat a la cultura popular i tradicional, que la ciutat de Vic ha viscut aquest juliol com a Capital de la Cultura Catalana 2016, hem pogut gaudir de dues jornades culturals i festives d’excel·lència on la sardanaesportiva ha estat protagonista.

- Publicidad -

La primera, fou el Concurs Nacional de Colles Sardanistes, en plena Festa Major de la ciutat, i que ja us vàrem informar en el seu moment. L’altre cita ha estat en l’espectacle “De la plaça a l’escenari”, on el passat divendres a les 10 de la nit, la colla sardanista riallera, juntament amb els Dansaires de Sant Miquel foren els amfitrions d’aquesta proposta, acompanyats pel grup Balladors de Gitanes de Montmeló i del grup basc Trebesca Dantza Taldea, la música en directe la va posar  la prestigiosa cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Carles Puigferrat, president de la colla Riallera ens explica que originàriament fou una proposta que va venir de l’àmbit sardanístic i que restava guardada en un calaix. Enguany, aprofitant l’avinentesa de la capitalitat cultural, l’Ajuntament a considerat idoni recuperar-la ampliant-la a l’àmbit de la dansa d’arrel tradicional. L’espectacle estava programat a la plaça de la catedral de la capital osonenca, però les amenaces climatològiques varen aconsellar el canvi d’emplaçament, traslladant-se al  a la sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida , centre d’arts escèniques d’osona.

- Publicidad -

La colla sardanista Riallera es va fundar l’any 1948 i des de llavors no ha deixat de representar la ciutat de Vic en les competicions sardanístiques tant de caràcter comarcal com nacional, així com també en les seves actuacions a l’estranger.

El Grup Trebeska Dantza Taldea de Donosti (Foto: Xeviilurdes)

- Publicitat -